Välkommen!

Marks Konstgille är en ideell förening av allmännytta.

Marks Konstgille startade sin verksamhet 1958.

Föreningen finns i Kinna, Marks kommun och har till uppgift att främja intresset för konst, dels genom att samla konstintresserade personer till intern verksamhet som syftar till att under trivsamma former öka medlemmarnas kunskap om konst, dels genom utåtriktad verksamhet, utställningar mm, som avser att öka förståelsen för god konst bland allmänheten.

____________________

Medlemsavgift

Medlemsavgift är 200 kr per medlem och år

Fyll i nedan formulär om du vill bli medlem.

OBS!

När du skickar formulären till oss, accepterar du hanteringen av personuppgiter enl vår GDPR Intergritetspolicy.

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

Kommande utställningar

Samot Nosslin 

med rötter i Borås gästar oss med vernissage lördagen den 23 mars till den 7 april med objekt och måleri.

SAMOT NOSSLIN / TOMAS NILSSON CV
FÖDD:  1977, Borås
BOR:  Värsås, Skövde
BAKGRUND:  Jag är född och uppvuxen i Borås och där är jag också fortfarande till stor del verksam i egen ateljé samt i den konstgrafiska verkstaden Ålgården. Sedan 2011 bor jag i Värsås som ligger mitt i mellan Skövde och Hjo, med min fru Erika och tre barn – Doris, Majken och Rut. Vi bor i en gammal arbetarbostad som numer också inrymmer en kombinerad ateljé, ljud och musikstudio. Efter min konstnärliga grundutbildning på Lunnevads folkhögskola 1998 så har jag jobbat i egen ateljé. De första åren fick jag vid ett flertalet tillfällen besök av  Arne Fallberg och Gunnar Bergh (boråskonstnärer), som fungerade som mentorer för mig. Jag har hela tiden haft största fokus på mitt eget sökande och utveckling. 

KONSTNÄRLIG VERKSAMHET:  Jag startar om från noll, tillåter slumpen att styra till nya resultat. Tar nuets alla ångestuttryck med en klackspark. Inte genom att blunda, utan istället ympa världen med ett närmast dadaistiskt motgift. Jag blandar och tar, återvinner och förnyar, korsar och utvecklar. Jag driver mig själv till att byta spår, slår krokben på mig själv för att inte fastna i rutiner. Jag har ett ständigt behov av att få uttrycka och utveckla mitt konstnärsskap vidare. Min förhoppning är att mitt arbete inte enbart gynnar mig själv utan också inspirerar och engagerar andra. Mitt konstnärsskap är en form av loop. Det finns ingen startpunkt. Det finns inget slut. Allting hänger ihop. Allt har en koppling. Resultatet av detta har blivit böcker, musik, videos, skulpturer, skivomslag, utställningar osv.

.

Utställningsadress:

Marks Konsthall

Kommunhuset

Boråsvägen 40

KINNA

.

Marks Konstgille kulturversamhet stöds av:

Offentligt kulturuppdrag 2018 och 2019