Nyhetsbrev nr 2-2023

Nyhetsbrev nr 2-2023

September 2023

Bästa medlem!

Hösten 2023 är här och Marks konstgille är fortsatt aktiv efter föreningens lyckade 65-årsfirande med jubileumsutställningen i våras. Det stöd och den närvaro som vi tillsammans delade i detta var inget annat än fantastiskt. Vi vill tacka samtliga för en enorm uppslutning. Detta visade med all önskvärd tydlighet att konstintresset är starkt och Marks konstgilles historiska närvaro varit betydelsefull. Marks konstgille har ingalunda inträtt i pensionering av verksamheten.

Med förhoppningar om fortsatt starkt intresse går vi nu in i höstens program, där konstliv varvas med en utställning och specialvisningar. När andra sörjer att sommaren är slut så gläder vi oss att dra igång konsthösten.

Marks Konsthall är vårt forum så som tidigare för utställningar. Denna ljusa och fina lokal är en ypperlig skådeplats för högkvalitativ konst. Detta har gjort Markborna till medvetna och kunniga konstbetraktare. Med föreningens grundares ledord kvalité i minne och sinne hoppas styrelsen att ni tar del av det utbud vi har att erbjuda även i höst. Höstens aktiviteter utspelar sig inte enbart i Marks Konsthall med en spännande utställning. Ett spännande besök hos Marta Runemark som öppnar upp sin ateljé väntar i oktober.

23 sep - 8 okt Carina Paulsson och Kerstin Dahl Norén Ta del av det bifogade digitala vackra vernissagekortet och besök utställningen Stenars transparens. Vernissage 23 sep kl 12.00.

Tyngdpunkten i Kerstin Dahl Noréns konstnärliga arbete ligger på skulptur. Hon arbetar i sin egen verkstad utanför Borås men också i Konstnärernas Kollektivverkstad i Bohuslän. Utgångspunkten i arbetet är ofta något hon sett eller upplevt, hemma i sin halvvilda trädgård, på vandring eller på resande fot. Något som blicken och tanken fäster sig vid och som leder vidare in i en arbetsprocess. Det cirkulära återkommer på olika sätt, det eviga kretsloppet. Att allt är i rörelse, allt förändras, men att inget försvinner, allt finns kvar. Tankar och idéer, en ny vinkel, ett nytt material eller en annan ingång. Allt bygger på något tidigare skapat, både konkret och i tanken.

Carina Paulsson är bosatt i Gerlesborg, norra Bohuslän. ”I mina målningar söker jag främst att skapa ljus med hjälp av färgen och färgverkan. Väljer därför sen många år tillbaka att arbeta i tempera som material på grund av dess unika förmåga till ljus och lyster. Bilderna är abstrakta och arbetsprocessen är intiutiv och baserad på närvaro. Jag inspireras av strövtåg i omgivande landskapet samt dagligt utövande av yoga och meditation”

22 okt kl.13.30 Konstnärsbesök hos Marta Runemark som visar upp sin ateljé och konst vid ett unikt tillfälle för medlemmar i Marks konstgille.

Adressen är Bäckäng Galgåsen i Öxnevalla. För konstnärsbesöket ska medlemmar föranmäla sitt besök. Anmäl dig senast 15 okt till Erik Wikström på e-post erik.wikstrom63@hotmail.com eller telefon 073 727 27 87. För samåkning samlas vi vid Framnäs, Fritslav 8, Kinna kl 12.45.

Som alla föreningar välkomnar vi nya medlemmar. Varför inte bjuda med en helt ny medlem till höstens aktiviteter? Årsavgiften 200 kr sätts in på vårt plusgiro 136566-7.

Varmt välkomna till höstens utställning och konstnärsbesök!

Styrelsen för Marks Konstgille

Ordförande Erik Wikström

Vi finns på Facebook, Instagram och www.markskonstgille.se

2023-09-21 07:42