NYHETSBREV NR 2/2019

Hösten 2019

Flera av er medlemmar och tillika bästa konstvänner har under den tid som varit sedan vårt förra nyhetsbrev skrevs, med säkerhet tagit del av att gå på museer, gallerier eller på annat sätt varit i kontakt med konstens kraft, - det plitades ner i januari. Det har varit sommar, och snart är hösten här.

Nästa utställning – vernissage 28 sep
Marks Konstgille välkomnar denna senare årstid med en minnesutställning av vår tidigare styrelseledamot och medlem thage folkesson (han stavade sitt namn med gemena bokstäver), 1932 – 2015. Det kommer att bli en tillbakablick på ett unikt konstnärskap av den i Fritsla födde konstnären. Se separat artikel på vår hemsida markskonstgille.se
Med vernissage lördagen den 28 september och fram till den söndagen den
13 oktober visas verken i Marks Konsthall, Kommunhuset, Boråsvägen 40, Kinna.
Mathias Bergeld, boende i Örby, - prisad fotograf, med tyngdpunkt på idrott, har aldrig tidigare varit visad i sin hembygd. Han kommer att vara medutställare.

De båda har och hade ett stort intresse för idrott, detta bådar gott.

Föredrag 2 okt kl 18.30
Ett stort lokalt evenemang som detta har självfallet en hel del intressanta inslag, bl.a kommer onsdagen den 2 oktober, kl 18.30 hållas ett föredrag om ”Konst och ting i hemmen”, från tidigt 1800 talet fram till 1900 tal.
Ett samarrangemang med Föreningen Förläggargårdar i Sjuhärad.

Utöver detta kommer flera inslag att hållas, de meddelas via annons i dagspress.

Vi har och tar ett stort ansvar för er medlemmar och alla invånare i Mark, i första hand genom att förmedla förstklassiga utställningar. Dessutom förmedla kunskap om konst och konstnären och dennes roll i den tid vi nu lever i.  

Hemsidan
På vår hemsida markskonstgille.se finner ni mer information om oss. Ni kan där anmäla er för medlemskap, ge synpunkter mm, vilket vi uppskattar.

MARKS KONSTGILLE är Marks enda allmänna konstförening som varit verksam sedan 1958.

Välkomna till Marks Konstgille!

STYRELSEN

2019-08-20 12:23