NYHETSBREV NR 2, augusti 2021

NYHETSBREV NR 2, augusti 2021

Bästa medlem!

Vi står inför en intensiv höst med två utställningar och konstföredrag. Vi kommer även att under senhösten vara delaktiga i Marks kommuns 50-årsfirande. Vi hoppas att ni kunnat ta del av sommaren på bästa sätt, det har ibland varit ohyggligt varmt, och de olympiska spelen i Tokyo har avslutats. I det sistnämnda har det varit både sorg och mycket glädje.
Vi är nu många som blivit vaccinerade, och har därför börjat, om än försiktigt ta del av att umgås, måhända har det blivit en konstrunda som varit det givna målet.


Marks Konstgille har stora planer inför hösten 2021. Marks Konsthall (Kinnaborgssalen) kommer att besökas av för oss trevliga upplevelser, - ni ska ta del av det.


ANNIKA EDBERG 4-19.9
Vi inleder med konstnär Annika Edberg, Uddebo. Annika har fått vänta länge med sin utställning på grund av pandemin, nu är det dags 4 – 19 sept kommer vi att ta del av hennes konstnärskap.

KATARINA FORNELL 25.9-10.10
Därefter, med början den 25 sept – 10 okt visar vi den från Alingsås boende konstnärinnan Katarina Fornell. Hon visar måleri och teckningar, en ny bekant för markborna.

KONSTFÖREDRAG 9 september och 7 oktober
I samband med höstens utställningar kommer konstföredrag att hållas, det första sker torsdag den 9 sep kl 18.30, en föreläsning om Gotiken. Den andra hålls torsdag den 7 okt kl 18.30, ett föredrag om Renässansen portalfigurer.
Föreläsare är Bengt-Göran Johansson.

Övriga evenemang kommer att annonseras i pressen och sociala medier.

Marks Konstgille finns på Facebook och Instagram samt hemsidan markskonstgille.se

BLI MEDLEM!
För att bli medlem i Marks Konstgille kan du sätta in 200 kr på Plusgiro 136566-7 eller SWISH 12 36 28 80 13. Välkommen till ”Gillet”. Förmånerna ger dig vid besök på våra utställningar möjlighet att vinna ett konstverk genom att signera ditt namn i vår framlagda medlemslista. Vid närvaro på årsmöte ges medlemmar chans till ytterligare vinster. Vid årsmötesförhandlingarna lottas ett större konstverk ut, där alla medlemmar har var sin lott.

Väl mött i Marks enda allmänna konstförening.
Styrelsen för Marks Konstgille

2021-08-13 11:25