BT - 2019-01-25 - Bengt Rindner och Thord Tamming

BT - 2019-01-25 - Bengt Rindner och Thord Tamming

Gillade varandras konst – nu ställer de ut ihop - BT Bengt Rindner (tv) och Thord Tamming ställer ut målningar och skulpturer i kommunhuset i Kinna. FOTO: LARS WENDT

Gillade varandras konst – nu ställer de ut ihop

Thord Tamming och Bengt Rindner hade varsin utställning på samma ställe på Dyrön för ett år sedan.Konstnärerna gillade varandras konst och nu ställer de ut tillsammans för första gången.KINNA.

I morgon är det vernissage för utställningen som Marks konstgille står bakom. Skulpturer och målningar kommer att fylla Kinnaborgssalen i kommunhuset de närmaste veckorna.

– Jag gillar att ställa ut ihop med en målare för det är spännande att sätta upp skulpturerna ihop med måleri. Just Bengts måleri känns extra bra för jag tycker om hans kolorit och hans sätt att måla. Jag blir ofta inspirerad av bra måleri. Det kan göra att jag bli lite friskare och djärvare i min modellering, säger Thord Tamming.

Han ställer ut skulpturer i brons och gips, många av dem har djur- och människomotiv.

– Jag har ett eget bronsgjuteri så jag gjuter allt själv, säger han.

Det var Bengt Rindner som först blev inbjuden att ställa ut i Kinna.

– Då tänkte jag att jag tar med mig Thord. Jag är väldigt nöjd med hur det ser ut här och tycker att vi kompletterar varandra bra.

Flera av hans målningar på väggarna har Parismotiv efter en resa dit förra våren. Han inspireras av det mesta runt i kring honom; landskap, människor föremål – men viktigast är färgen.

– Måla är en förevändning att få använda färger, för det är väldigt viktigt för mig.

LARS WENDT lars.wendt@bt.se 0320-20 55 41

Utställningen håller på från 26 januari till den 10 februari 2019.

Vernissage 26 januari 2019 kl 12:00

2019-01-26 09:08