BT 2021-09-03 - Annika Edberg

BT 2021-09-03 - Annika Edberg

Första konstutställningen för terminen efter ett års uppehåll

Naturen inspirerar Annika Edberg som ställer ut på Marks konsthall efter ett år av ovisshet på grund av pandemin.– Det är på tiden att hon får visa sina verk här, säger ordförande Bengt-Göran Johansson.Kinna • Publicerad idag 07:00Konstnären Annika Edberg kommer att vara på plats under utställningens första och sista dagar.Foto: Amorina Ahlsell

En sparsam utställning med tydlig tematik möter besökaren innanför dörrarna på Marks konsthall. Tavlorna varieras av diverse material så som akvarell, färgat rispapper och plåt. Det skapar djup i tavlorna och en variation samtidigt som motiven är återhållsamma och milda. Återkommande material, former och färger gör att utställningen känns sammanhållen men är fortfarande varierande nog att vara intressant.

– Vi har tänkt mycket på hur vi skulle använda rummet men det här känns naturligt. Tavlorna talar med varandra mellan de olika grupperingarna, säger konstnären Annika Edberg.

Det är första gången som hon ställer ut på Marks konsthall men ordförande för Marks Konstgille Bengt-Göran Johansson har länge följt hennes konstnärskap. Utställningen skulle egentligen skett redan förra året men fick skjutas upp på grund av pandemin.

– Det är på tiden att hon får ställa ut här. Vi är väldigt nöjda med sättet hon ställde ut på. Det är väldigt sparsamt och personligen är jag svag för det, säger Bengt-Göran Johansson.

Han fortsätter:

– Det är glädjande att Annika kan upprepa och arbeta kring tematik. Det finns en medvetenhet och tavlorna har sina givna platser. Jag hoppas att publiken kommer att kunna uppskatta det.

På lördag den 4 september är det vernissage och därefter är utställningen öppen till den 19 september.

Amorina Ahlsell

2021-09-03 08:06